Головне меню

Популярні рецепти

Галушки картопляні з сухарями (Закарпатська кухня)
Галушки картопляні з сухарями (Закарпатська кухня)

Промиті картоплини відварюють в лушпині, чистять, пропускають через м'ясорубку, додають сире яйце, борошно, сіль, добре вимі­шують і розкачують товщиною до 1 см.

Валки розрізують на палички завдовжки 2 см і варять у підсоле­ній киплячій воді протягом 10—15 хв., відкидають на друшляк, дають стекти воді.

Готові галушки перекладають в емальований посуд, поливають розтопленим вершковим маслом, посипають підсмаженими в жирі сухарями і обережно перемішують. Подають гарячими.

Витрати продуктів на одну порцію: картопля 300 г, борошно пшеничне 90 г, яйце 1/4 шт., масло вершкове 5 г, суха­рі 15 г, жир 10 г, сіль 3 г.




Схожі кулінарні рецепти