123************* Гомбовці картопляні з сливами (Закарпатська кухня)
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Гомбовці картопляні з сливами (Закарпатська кухня)

Гомбовці картопляні з сливами (Закарпатська кухня)

Добре промиту картоплю відварюють у шкірці, обчищають гаря­чою і протирають. Коли картопля трохи охолоне, до неї додають пшеничне борошно, сире яйце, жир і замішують тісто. Розкача­не валком тісто розрізають на шматочки і з кожного роблять корж. На середину коржа кладуть сиру сливу. Краї коржа з'єднують і формують кульки — гомбовці.

В киплячу підсолену воду опускають гомбовці і на помірному вогні варять приблизно 10—15 хв., доки гомбовці не піднімуться на поверхню води. Зварені гомбовці вибирають шумівкою, дають стекти воді і перекладають в емальований посуд.

Тим часом готують сухарний соус, для чого вершкове масло нагрівають, поки не випарується волога і не утвориться світло-ко­ричневий осад. Потім масло проціджують і додають до нього молоті підсмажені сухарі та цукор. Приготовленим соусом поливають гом­бовці і подають на стіл гарячими.

Витрати продуктів на одну порцію: картопля 211 г, борошно пшеничне 43 г, жир 4 г, яйце 1/4 шт., сливи свіжі без кісток 67 г, або сливи консервовані 80 г. Для сухарного соусу — мас­ло вершкове 27 г, сухарі пшеничні 13 г, цукор-пісок 7 г.




Схожі кулінарні рецепти