Головне меню

Популярні рецепти

Картопля перекладана (рокот-крумплі) (Закарпатська кухня)

Картопля перекладана (рокот-крумплі) (Закарпатська кухня)

Картоплини відварюють у шкірці в підсоленій воді до готовності, охолоджують, потім обчищають, ріжуть кружальцями. Круто зва­рені яйця та обчищену ковбасу теж нарізають кружальцями.

На змащений жиром лист з високими бортами або у змащений сотейник кладуть шарами нарізані кружальцями картоплю, потім яйця, потім ковбасу, солять, посипають чорним і червоним молотим перцем. У такій послідовності перекладають і наступні шари. Верхнім шаром повинна бути картопля, яку заливають розтопленим смальцем та сметаною, кладуть у розігріту духовку і запікають до готовності, щоб картопля зверху стала рум'яною.

Витрати продуктів на одну порцію: картопля 192, яйце 1 шт., ковбаса півкопчена 31 г, смалець 25 г, сметана 30 г, сіль 3 г, перець чорний молотий 0,05 г, перець червоний молотий 0,05 г.




Схожі кулінарні рецепти