Головне меню

Популярні рецепти

Картопля запечена з м'ясом (Закарпатська кухня)

Картопля запечена з м'ясом (Закарпатська кухня)

Підготовлене м'ясо яловичини нарізають кусками, два рази про­пускають через м'ясорубку, додають сіль, чорний перець, воду і добре вимішують. Приготовлений фарш з'єднують з пасерованою цибулею та дрібно нарізаною зеленню петрушки і перемішують.

На змащений жиром і посипаний сухарями лист укладають на­половину відварену в шкірці, обчищену і нарізану кружальцями картоплю, посипають сіллю та перцем. На викладений шар картоплі кладуть фарш, розрівнюють і прикривають рештою картоплі. Потім збивають яйця, змішують з сметаною та молоком, солять і заливають картоплю. Зверху картоплю посипають сухарями і запікають у ду­ховці, доки на поверхні не утвориться рум'яна кірка, слідкуючи, щоб не підгоріла.

Готову картоплю ріжуть на порції по 300 г і подають гарячою.

Витрати продуктів на одну порцію: яловичина 115 г, сіль 2 г, перець чорний молотий 0.05 г, цибуля 12 г, жир кулі­нарний 5 г, зелень петрушки 3 г, вода 35 г, картопля 212 г, сіль 1 г, пе­рець чорний молотий 0,05 г, яйце 1/4 шт., сметана 30 г, молоко 30 г, сухарі 10 г, жир кулінарний 4 г.




Схожі кулінарні рецепти