Головне меню

Популярні рецепти

Картопля запечена з салом (Закарпатська кухня)

Картопля запечена з салом (Закарпатська кухня)

Невеликі картоплини чистять, розрізають уздовж навпіл, чайною ложкою з випуклої сторони вирізають ямку, в яку кладуть шматок копченого сала. Півкартоплини укладають плоскою стороною униз на змащений лист. Частину сала нарізають соломкою і кладуть між картоплею. Запікають у гарячій духовці до рум'яного кольору. Солити не треба, бо сало досить солоне.

Готову картоплю поливають сметаною і знову кладуть на 4—5 хви­лин в духовку.

Подають на стіл гарячою. їдять з квашеною капустою.

Витрати продуктів на одну порцію: картопля 420 г, сало копчене 40 г, жир 3 г, сметана 20 г, капуста кваше­на 50 г.




Схожі кулінарні рецепти