Головне меню

Популярні рецепти

Голубці з картоплею (Закарпатська кухня)

Голубці з картоплею (Закарпатська кухня)

Білоголовкову капусту обчищають, видаляють качан, промивають, відварюють у підсоленій воді до півготовності. воду зціджують. Коли головка трохи охолоне, з неї відокремлюють листки і зрізають товсті прожилки.

Готують картопляний фарш. Обчищену й промиту картоплю на­тирають на тертці, сік видавлюють, додають пасеровану на салі цибулю, сире яйце, сіль, чорний молотий перець і добре перемі­шують.

На підготовлене листя капусти кладуть картопляний фарш і за­гортають у вигляді рулетиків. Підготовлені голубці обсмажують на сковороді з двох боків і перекладають у сотейник шарами. На кожен шар голубців кладуть пасеровану на салі цибулю, доливають трохи відвару з капусти і тушкують до готовності.

Готові голубці подають гарячими, а зверху притрушують па­серованою з салом цибулею.

Витрати продуктів на одну порцію: капуста біло­головкова 95 г, картопля 153 г, цибуля 84 г, сало 18 г, яйце 1/10 шт., сіль 3 г, перець чорний молотий 0.02 г і відвар з капусти 100 г.




Схожі кулінарні рецепти