Картопля, фарширована м'ясом (Закарпатська кухня)
З сирої картоплі виймають ложечкою середину. Свинину тушкують і двічі пропускають через м'ясорубку. Цим фаршем начиняють картоплю, укладають на добре змащений смальцем лист і запікають до рум'яного кольору в гарячій духовці. Час від часу картоплю поливають жиром, під кінець солять.
В розтопленому смальці підрум'янюють борошно, заливають молоком, домішують молотий червоний перець, потім сметану.
Картоплю перекладають у емальований або фарфоровий посуд і заливають гарячим соусом.
Витрати продуктів на одну порцію: картопля 420 г, свинина 86 г, смалець 15 г, борошно 5 г, молоко 30 г, сметана 30 г, перець молотий червоний 0,02 г, сіль 3 г.
Схожі кулінарні рецепти
|