Головне меню

Популярні рецепти

Протерта гречана каша

Протерта гречана каша

Гречані крупи перебирають, кладуть на сковороду, перетирають з сирим яйцем і прогрівають, поки не підрум'яняться. Після цього крупи перекладають у каструлю, додають вершкове масло, заливають кип'ят­ком і дають воді закипіти. Коли крупи розбухнуть, розмішують лопат­кою. ставлять каструлю з кашею у сотейник з кип'ятком, варять до 4 год., стежачи за тим, щоб вода у сотейнику весь час кипіла.

Зварену кашу протирають так, щоб вона мала вигляд вермішелі. Подають кашу на стіл гарячу з вершковим маслом, а холод­ну — з вершками.

На 2 склянки гречаних крупів — 1 яйце, 2 ст. ложки вершкового масла для варіння каші, 2 склянки кип'ятку.




Схожі кулінарні рецепти