Головне меню

Популярні рецепти

Перлова каша зі свининою в гірчиці

Перлова каша зі свининою в гірчиці1. Почнемо з каші:

Наливаємо в каструлю довільну кількість води (я взяла 3 ст), доводимо до кипіння. У киплячу воду всипаємо суху крупу.

2. Нехай покипить 5 хвилин. Після цього крупу відкидаємо на сито і даємо стекти воді.

3. У каструлю знову вливаємо воду, але вже 3,5 ст, додаємо масло і сіль, розмішуємо, доводимо до кипіння.

4. Кладемо підготовлену крупу.

5. Варимо до тих пір поки крупа не вбере всю рідину.

6. На це пішло 30 хвилин. Далі каструлю з кашею ставимо в духовку (теплу!) на дуже маленький вогонь упрівати. Нехай вона там постоїть хоча б 1,5 години. Через 40 хвилин дістати, перемішати і поставити назад до готовності.

7. Ось вона - розсипчаста, масляна!

8. Поки готується каша в духовці, займемося свининою. Мясо промити, обрізати зайвий жирок (кому не подобається) і обсушити.

9. Нарізати середніми шматочками, обсипати гірчицею і гарненько обваляти в ній. Розігріти в жаровні пару столових ложок рослинного масла і викласти м'ясо, обсмажувати майже до готовності на середньому вогні.

10. У цей час натерти моркву, нарізати цибулю і обсмажити.

11. До напів готового м'яса додати овочі, спеції, сіль, залити водою і тушкувати ще хвилин 25.

12. Розвести обсмажене борошно в 150 мл води.

13. Додати до м'яса зелень, воду з борошном, лаврушку, тримати на вогні до загусання, приблизно 5-7 хвилин, помішуючи.

З готового м'яса вийняти лавр.

14. М'ясо вийшло м'яким, ароматним з гірчичною ноткою.

15. А там і каша приспіла. Накриваємо на стіл!

Інгредієнти

Перлова каша:

Перлова крупа 2 ст
Сіль 1 ч.л
Вода кип'ячена 3,5 ст
Масло вершкове 100 гр


Свинина в гірчиці:

Свинина 1 кг
Гірчичний порошок 3 ст.л
Морква 1 шт середовищ
Цибуля ріпчаста 2 шт середовищ
Борошно пшеничне 3 ст.л
Сіль, перець, зелень, лаврушка за смаком
Вода кип'ячена 2,5 ст




Схожі кулінарні рецепти