Головне меню

Популярні рецепти

Рис тушкований по-угорськи (Закарпатська кухня)

Рис тушкований по-угорськи (Закарпатська кухня)

Цибулю пропускають через м'ясорубку, обсмажують в смальці, додають червоний молотий солодкий перець, перебраний і промитий рис, заливають частиною бульйону так, щоб рис був трохи накритий бульйоном. Потім каструлю щільно прикривають кришкою і туш­кують рис при температурі 120—150°, не помішуючи.

Коли зернини рису набубнявіють, у каструлю доливають решту бульйону, посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки і туш­кують до готовності, щоб рис був добре звареним і розсипчастим.

Витрати продуктів на 1 кг: рис 350 г, смалець 60 г, цибуля 167 г, сіль 102 г, петрушка 15 г, перець червоний моло­тий солодкий 5 г, бульйон кістковий 750 г.




Схожі кулінарні рецепти