Головне меню

Популярні рецепти

Холодець з свинячих ніжок
Холодець з свинячих ніжок

Однією з поширених холодних заливних страв є холодець із сви­нячих ніжок.

Для того щоб холодець мав певну консистенцію, треба ніжки роз'єднати у суглобах, великі кістки розпи­ляти або розрубати, покласти в каструлю і залити холодною водою з розрахунку 1,3 л на 1 кг ніжок. Ніжки варять при по­мірному кипінні під накритою покриш­кою 21/2—3 год., поки сухожилля не будуть легко відокремлюватись від кісток.

Коли бульйон закипить, з нього зби­рають піну.

Для покращення смаку холодцю в бульйон кладуть за 1 год. до готовності ніжок цибулю, моркву, корінь петрушки і лавровий листок. Коли ніжки будуть готові, їх виймають, відокремлюють м'ясо від кісток і нарізують його дрібними кусочками.

Бульйон проціджують і кладуть в нього сіль, перець і нарізане м'ясо, дово­дять до кипіння, кладуть товчений або дрібно посічений часник, зні­мають з вогню і розливають в листи або форми шаром до 4 см. Перед роз­ливанням холодцю в листи або форми їх треба добре прогріти в духовці або на плиті. Холодець охолоджують у холодному приміщенні або в хо­лодильнику. Холодець нарізують на порції безпосередньо перед пода­ванням на стіл.

На 1 кг свинячих ніжок — по 1/2 кореня моркви і петрушки, 1/2 цибулини, зубок часнику, 2 лаврових листки, 0,3 г гіркого перцю.




Схожі кулінарні рецепти