Головне меню

Популярні рецепти

Голубці з м'ясом по-українському

ГОЛУБЦІ З М'ЯСОМ ПО-УКРАЇНСЬКОМУ

Білоголову капусту очищають, вирізують качани, варять у під­соленій воді, відкидають на друшляк, дають стекти  воді і розбирають на окремі листки. Товсті жилки зрізують або розбивають сікачем.

М'ясо пропускають через м'ясорубку, додають розсипчастої пшо­няної або рисової каші, злегка підсмаженої ріпчастої цибулі, меленого перцю, солі і добре розмішують. Цю начинку кладуть на підготовлені листки капусти, краї їх загортають і надають голубцям довгастої форми.

Голубці укладають у сотейник або каструлю, заливають сметанною підливою і тушкують у духовці до готовності.

Приготування сметанної підливи. Борошно злег­ка підсмажують на маслі так, щоб воно не змінило кольору, додають сметани, змішують, потім поступово розводять гарячим бульйоном, проварюють 8—10 хв. на легкому вогні, солять, проціджують крізь сито, доводять до кипіння і заправляють маслом.

На 1 кг яловичини — 1,2 кг свіжої капусти, 4 ст. ложки рису або пшона, 2 цибу­лини, 21/2 ст. ложки вершкового масла, 2 горошини гіркого перцю.

Для підливи — 1/2 склянки сметани, 21/2 склянки м'ясного бульйону, по 1 ст. ложці пшеничного борошна і вершкового масла.




Схожі кулінарні рецепти