Головне меню

Популярні рецепти

Смаженя з кролика
Смаженя з кролика

Кролика або зайця вимочують протя­гом 5—6 год. в оцті, наполовину розведе­ному водою, потім очищають його від плівок, натирають сіллю, шпигують салом, нарізаним брусочками, обсмажують на добре розігрітому вершковому маслі до рум'яного кольору і досмажують в ду­ховці, поливаючи через кожні 8—11 хв. сметаною і соком, який виділяється з кро­лика при обсмажуванні.

Обсмаженого кролика кладуть в ка­струлю, заливають сметаною, соком і жиром, в якому він смажився, дають прокипіти і заправляють провареним оцтом за смаком.

Кролика нарізують порціонними куска­ми і подають на стіл звичайно з тушко­ваними буряками, поливаючи підливою і притрушуючи зеленню петрушки.

Приготування гарніру. Столові буряки добре промивають, варять до готовності, обчищають шкірку, шат­кують соломкою, злегка підсмажують на маслі, додають трохи під­смаженого борошна, цукру, оцту, солі, все разом змішують і туш­кують 20—25 хв.

На 1 кг кролятини — 90 г сала, 100 г вершкового масла, 2 склянки сметани, 11/2 склянки 3%-ного оцту та води.

Для гарніру: 1кг буряків, 1 ст. ложку оцту, 2 ст. ложки вершкового масла, 1 чайну ложку пшеничного борошна, 11/2 чайної ложки цукру.




Схожі кулінарні рецепти