Головне меню

Популярні рецепти

Душенина з баранини
Душенина з баранини

Баранячу корейку або грудинку миють, видаляють кістки, нарізують широкими кусками завтовшки 1—1,5 см, поси­пають сіллю і меленим перцем, обка­чують у борошні і смажать у добре розі­грітому жирі до рум'яного кольору.

Картоплю миють, чистять, нарізують кружальцями або товстими кусочками, змішують з сирою шаткованою цибулею, лавровим листом, запашним перцем та сіллю.

Кістки баранини дрібно рубають, ра­зом з обрізками м'яса кладуть у сотейник і обсмажують у духовці, а потім зали­вають холодною водою і варять 3—4 год.; бульйон проціджують.

У сотейник або каструлю кладуть нарізану шматочками картоплю з цибулею і спеціями, поверх неї — смажену баранину, на останню — знову шар картоплі, заливають бульйоном, накривають покришкою і тушкують до готовності.

Готову баранину заправляють дрібно посіченим часником і, подаю­чи на стіл, посипають зеленню петрушки.

На 600 г баранини — 2 ст. ложки пшеничного борошна, 2 ст. ложки вершкового масла, 2 цибулини, 4 зубки часнику, 1/2 кореня петрушки, 2 горошини гіркого перцю, 1 лавровий листок, 1 кг картоплі, 1 ст. ложку дрібно посіченої зелені петрушки.




Схожі кулінарні рецепти