Головне меню

Популярні рецепти

Печеня з квашеною капустою

Печеня з квашеною капустою

Великі куски м'яса (1—1 1/2 кг) шпигують салом, кладуть у сотейник або каструлю, додають частину передбаченого рецептурою смальцю, обсмажують до рум'яного кольору, додають дрібно нарізані пасеровані цибулю, моркву й петрушку, підливають бульйон або воду й тушкують до готовності.

Готове м'ясо нарізують невеликими кусочками. Пасероване борошно розводять соком, в якому тушкувалось м'ясо, додають гарячий бульйон або воду, проварюють і протирають крізь сито разом з овочами.

Віджату кислу капусту тушкують, додаючи смалець, до готовності й заправляють обсмаженою цибулею, перцем, лавровим листом і частиною підготовленої підливи.

На дно сотейника укладають нарізане кусочками сало, а на нього — впереміжку кількома шарами капусту й м'ясо, заливають рештою підливи, ставлять у духовку й тушкують 15—20 хв.

На 1 кг м'яса — 80 г сала, 3 ст. ложки смальцю, 2 цибулини, 2 морквини, 1 корінь петрушки, 1 1/2 кг квашеної капусти, 1/2 ст. ложки борошна, 2 склянки бульйону або води, сіль, перець — за смаком, лавровий лист.




Схожі кулінарні рецепти