Головне меню

Популярні рецепти

Печеня з баранини

Печеня з баранини

З обмитої баранини видаляють кістки, шпигують салом, натирають товченим часником з сіллю, обсмажують на смальці до утворення світло-коричневої кірочки, укладають у сотейник, заливають бульйоном, звареним з підсмажених кісток баранини, або водою, додають жир і тушкують до готовності.

Пасероване пшеничне борошно розводять соком, у якому тушкувалася баранина, додають бульйон, сіль, перець, варять, приготовлену підливу проціджують, заливають нею баранину й доводять до кипіння.

Нарізану тонкими шматками баранину подають на стіл з вареною заправленою квасолею, поливають підливою й посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Перебрану й промиту квасолю замочують, варять до готовності й відціджують відвар. Обчищену дрібно нарізану цибулю смажать на вершковому маслі, додають томат-пюре, смажать ще 4—5 хв, розводять відваром від квасолі (1/2 склянки), дають закипіти, заправляють варену квасолю, солять і добре прогрівають.

На 500 г баранини — 1 ст. ложку смальцю, 80 г сала, 5 зубків часнику, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 1 ст. ложку вершкового масла для смаження цибулі, 2 склянки бульйону, 1 склянку квасолі, 1 цибулину, сіль, перець — за смаком, зелень.




Схожі кулінарні рецепти