Головне меню

Популярні рецепти

Баранина, тушкована з чорносливом

Баранина, тушкована з чорносливом

Баранину (без кісток), нарізану маленькими кусками (40—50 г), солять, обсмажують на добре розігрітому смальці або вершковому маслі, кладуть у сотейник, додають нарізану, злегка обсмажену ріпчасту цибулю, томат-пюре, заливають невеликою кількістю бульйону, приготовленого з обсмажених кісток, і тушкують 20—30 хв.

Після цього в сотейник кладуть перебраний та промитий чорнослив, пасероване пшеничне борошно, розведене частиною бульйону, тушкують до готовності м'яса, підливаючи в міру потреби бульйон, додають оцет, корицю, гвоздику, цукор і тушкують ще 10—15 хв.

На гарнір до баранини подають чорнослив і поливають підливою, в якій вона тушкувалась.

На 1 кг баранини — 3 ст. ложки смальцю або вершкового масла, 300 г чорносливу, 2 цибулини, 3 ст. ложки томату-пюре, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 1 ст. ложку цукру, 10 гвоздик, 1/2 чайної ложки кориці, 1 ст. ложку 9%-ного оцту, З 1/2 склянки бульйону, сіль — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти