Головне меню

Популярні рецепти

Солодкий перець, фарширований м‘ясом та перловкою - рецепт з фото
Солодкий перець, фарширований м‘ясом та перловкою
Солодкий перець, фарширований м‘ясом та перловкою

Сезон доступних перців-помідор-баклажанів ось-ось вдарить по нас з максимальною силою. Тому поспішаю поділитися з вами рецептом фаршированого солодкого перцю. Але не самого звичного - тушкованого, з морквою і рисом, а запеченого в духовці і з перловкою в начинці.

В принципі, замість перловки в цьому рецепті може бути використаний рис - в такому разі смак страви буде більш традиційним.

Орієнтовний час приготування: 30 хвилин

Інгредієнти на 3 порції:

3 великих солодких перцю
400 г м'ясного фаршу
1 невелика цибулина
100 г печериць
200 г готової перлової крупи
¼ ч.л. сухого чебрецю
¼ ч.л. сухого базиліка
50 г напівтвердого сиру
Сіль і мелений перець за смаком


Кожен перець розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і перегородки.

Кладемо половинки перців в вогнетривку форму, змащуємо олією і солимо.
Солодкий перець, фарширований м‘ясом та перловкою
Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до м'яко-хрусткого стану, близько 15 хвилин.

Поки запікаються перці, дрібно рубаємо цибулю та нарізаємо пластинками печериці. У сотейнику розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю та гриби, смажимо, помішуючи, близько 3 хвилин.
Солодкий перець, фарширований м‘ясом та перловкою
Додаємо в сотейник м'ясо, чебрець і базилік, солимо і перчимо за смаком. Смажимо, розбиваючи лопаткою грудочки, до готовності, близько 10 хвилин.
Солодкий перець, фарширований м‘ясом та перловкою
Додаємо перловку і перемішуємо.
Солодкий перець, фарширований м‘ясом та перловкою
Кладемо начинку в перці, злегка посипаємо натертим сиром. Повертаємо форму в духовку і запікаємо близько 10 хвилин. Виймаємо й подаємо.
Солодкий перець, фарширований м‘ясом та перловкою
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти