Головне меню

Популярні рецепти

М‘ясний рулет з брокколі та цвітною капустою - рецепт з фото
М‘ясний рулет з брокколі та цвітною капустою
М‘ясний рулет з брокколі та цвітною капустою

Це ще одна варіація на тему американського "м'ясного буханця" або Meatloaf. В даному випадку смак рулету чудово доповнюється беконом, а зовнішній вигляд - дуже симпатичними "деревцями" з брокколі та цвітної капусти на зрізах. До цієї страви на гарнір так і проситься ніжне картопляне пюре - принаймні, за моїм внутрішнім відчуттям

До речі. Додаючи в фарш сіль, враховуйте, що в рецепті фігурує бекон, який теж дає рулету сіль.

Орієнтовний час приготування:
1 годину 25 хвилин

Інгредієнти:
1 кг м'ясного фаршу (яловичина або змішаний)
3 великих суцвіття цвітної капусти
3 великих суцвіття брокколі
100 г бекону
4 скибочки білого хліба без кірки
150 мл молока
1 яйце
1 велика цибулина
2 стебла селери
2-3 зубчики часнику
невеликий пучок петрушки
сіль і мелений чорний перець за смаком

Брокколі та цвітну капусту відварюємо в підсоленій воді до готовності, близько 7-8 хвилин. Відкидаємо на друшляк і даємо воді стекти.
М‘ясний рулет з брокколі та цвітною капустою
Бекон нарізаємо на дрібні шматочки. Цибулю, часник, петрушку і селеру дрібно рубаємо.
Смажимо бекон на сухій сковороді на помірному вогні до золотисто-коричневого кольору, близько 7 хвилин.
М‘ясний рулет з брокколі та цвітною капустою
Прибираємо бекон на тарілку. У сковороду кладемо цибулю і селеру. Смажимо, помішуючи, до м'якості, близько 6-7 хвилин. Додаємо часник і смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.
М‘ясний рулет з брокколі та цвітною капустою
Прибираємо на тарілку.

Хліб розмочуємо в молоці, злегка віджимаємо. Кладемо в миску фарш, хліб, бекон, обсмажені овочі, яйце, петрушку, сіль і перець за смаком. Добре перемішуємо.
М‘ясний рулет з брокколі та цвітною капустою
Укладаємо половину фаршу в прямокутну форму-"цеглинка". Зверху кладемо суцвіття броколі й кольорової капусти, злегка втискаючи їх у фарш.
М‘ясний рулет з брокколі та цвітною капустою
Накриваємо капусту залишками фаршу.
М‘ясний рулет з брокколі та цвітною капустою
Форму накриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо 30 хвилин.
Потім знімаємо фольгу і печемо ще 10 хвилин.
Готовому рулету даємо постояти 10 хвилин при кімнатній температурі. Потім нарізаємо і подаємо.
М‘ясний рулет з брокколі та цвітною капустою
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти