Головне меню

Популярні рецепти

Макаронний пиріг-запіканка з м'ясом - рецепт з фото
Макаронний пиріг-запіканка з м'ясом
Макаронний пиріг-запіканка з м'ясом

Пропоную Вашій увазі ще одну варіацію на тему лазаньї. Якщо ви знайдете макарони-трубочки товстіший - то приготувати цю запіканку не складе великих труднощів. Якщо макарони будуть потоньше - запихання в них фаршу займе деякий час.
Блюдо виходить ситне, соковите і дуже смачне. Пармезан в рецепті можна замінити більш бюджетним сиром твердих сортів.

Інгредієнти:

300 г товстих макаронів (наприклад, рігатоні)
500 г м'ясного фаршу (у мене свинина, але можна використовувати яловичину, індичку або змішаний)
2 зубчики часнику
800 г томатів у власному соку
100 г пармезану
200 г моцарели
сіль і перець

Макарони відварюємо до стану аль денте (злегка не доварити), зливаємо рідину, промиваємо холодною водою, даємо стекти. Перемішуємо з 1 ст.л. оливкової олії і відставляємо в сторону.

У сковороді розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо м'ясо і смажимо, помішуючи, близько 10 хвилин.
Макаронний пиріг-запіканка з м'ясом
Додаємо дрібно нарізаний часник, сіль і перець за смаком. Смажимо, помішуючи, 1 хвилину.

Додаємо розім'яті томати разом із соком, доводимо до кипіння і готуємо на середньому вогні, поки соус не загусне, близько 20 хвилин.
Макаронний пиріг-запіканка з м'ясом
Тим часом змішуємо макарони з тертим пармезаном.
Макаронний пиріг-запіканка з м'ясом
Змащуємо вершковим маслом форму діаметром 23-26 см. Ставимо макарони торцями вгору, досить щільно.
Макаронний пиріг-запіканка з м'ясом
Кладемо м'ясний соус поверх макаронів і акуратно розпихаємо його в макарошки.
Макаронний пиріг-запіканка з м'ясом
Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку і печемо 15 хвилин. Виймаємо, кладемо зверху нарізану скибочками моцарелу.
Макаронний пиріг-запіканка з м'ясом
Повертаємо в духовку і печемо, поки сир зверху не зарум'яниться, близько 10-15 хвилин.

Готовій запіканці даємо постояти 15 хвилин при кімнатній температурі, потім нарізаємо на дольки і подаємо.
Макаронний пиріг-запіканка з м'ясом
Смачного!

Зауваження:
Не рекомендую готувати цю запіканку в рознімної формі: у процесі запікання з неї починає капати жир на дно духовки. Якщо варіантів немає - поставте під форму на дно духовки ємність з водою, щоб соки капали туди і не горіли.



Схожі кулінарні рецепти