Головне меню

Популярні рецепти

Долма прем'єрна - рецепти з фото

Долма прем'єрна

Долма прем'єрна

 

Вчора я розвінчала власне упередження про те, що баранина - це пахуча ... кхм ... їжа ... еее ... на любителя. Офіційно заявляю: баранина - це смачно. До чого це я? А до того, що я долму вчора готувала - вельми успішно, треба сказати.



інгредієнти:
фарш баранячий - півкіло;
200-250 г. - рис відварний (напівготовності);
2 шт - цибуля-ріпка;
пучок зелені; 
виноградне листя (якщо використовуєте не мариновані - вибирайте листочки молодший,  вони не такі жорсткі);

 

Долма прем'єрна

Подрібнюємо цибулю і зелень, разом з рисом відправляємо в миску з фаршем і гарненько перемішуємо.

Якщо виноградне листя свіжі - обшпарюємо їх.

Далі викладаємо на обробну дошку один листочок, на серединку викладаємо ложку фаршу (це умовно - треба подрассчітать так, щоб листочок ще загорнутися міг).

Долма прем'єрна

Загортаємо верхні куточки листа ось так

Долма прем'єрна

і далі по колу, щоб вийшло ось так

Долма прем'єрна

Повторюємо операцію до тих пір, поки не закінчаться листя. Або начинка

Готові долмінкі викладаємо шарами в глибоку каструлю

 

Долма прем'єрна

 

заливаємо водою, зверху придавлюємо тарілкою або ще чим важчі, щоб долма не спливла при варінні і листя не розвернулися. Тушкуємо все це справа на слабкому полум'я 30-40 хвилин.

Подавати краще за все з мацоні, але через брак можна цілком обійтися сметанкою з сіллю і тертим часником.

Долма прем'єрна

Блюдо виходить - пальчики оближеш (так, де облизуються смайл?). Але головна умова - це молоді м'які листя, інакше трохи жестковато виходить.

Удачі вам, терпіння і cмачного!

 




Схожі кулінарні рецепти