Головне меню

Популярні рецепти

Виноградне листя фаршировані бараниною і булгур під м'ятним соусом.

Виноградне листя фаршироване бараниною під м‘ятним соусомСпосіб приготування

Фаршировані виноградні листи. Виноградне листя залийте окропом на 5 хвилин. Відкиньте листя в друшляк і дайте воді стекти. В основі кожного листка видаліть стеблинки (якщо листя консервовані в соляному розчині, то їх потрібно першою справою вимочити у воді, а потім добре промити).

Баранину зачистите від плівок і жилок. Проверніть через м'ясорубку з дрібною решіткою баранину, баранячий курдюк і цибулю. Додайте у фарш промитий булгур і мелені спеції. Влийте в фарш теплу воду, перемішайте і додайте за смаком сіль.

Покладіть листок на стіл глянцевою стороною вниз. На середину покладіть 1-1,5 стол.ложки начинки і накрийте її нижньою частиною листка, а потім боковинами. Згорніть листок до кінця у вигляді трубочки.

Викладіть дно каструлі цілими виноградним листям (це потрібно для того, щоб фаршироване листя не прилипало до дна каструлі). Зверху викладіть згортки по колу так, щоб вони не розгорталися - вільним кінцем вниз, щільно один до одного. Викладайте фаршировані листя шарами, накриваючи кожний новий шар цілими виноградним листям (у мене вийшло 3 шари). Прикрийте останній шар згортків листям і перевернутою тарілкою, що вільно проходить в каструлю (це потрібно для того, щоб завернуті листки не спливали й не розгорталися). Залийте їх злегка підсоленою холодною водою до рівня тарілки. Закрийте каструлю кришкою, поставте її на середній вогонь, доведіть до кипіння і готуйте на повільному вогні 30 хвилин (перевірка на готовність - легко входить ніж в начинку листочків).

М'ятний соус. У невеликому сотейнику з товстим дном розтопіть 130гр вершкового масла на повільному вогні. Коли олія почне пінитися, зберіть ложкою піну з поверхні. Приблизно через 10 хвилин масло стане чистим та прозорим. Зніміть сотейник з вогню, остудіть масло при кімнатній температурі.

Розтопіть в сотейнику 20гр вершкового масла, що залишилось. Всипте дрібно нашатковану цибулю і половину дрібно подрібненого листя м'яти. Готуйте на повільному вогні, помішуючи, до прозорості цибулі (увага!!! Не допускайте потемніння цибулі). Додайте оцет і вино і готуйте на повільному вогні, помішуючи, до тих пір, поки в сотейнику не залишиться 3 стол.ложки рідини. Зніміть сотейник з вогню і залиште остигати. Процідіть вміст сотейника через сито з дрібними дірочками.

Змішайте в сотейнику яєчні жовтки з раніше процідженою рідиною. Поставте сотейник на маленький вогонь і готуйте, безперервно помішуючи вінчиком, до тих пір, поки маса не загусне (увага!!! Не можна давати масі закипіти). Зніміть сотейник з вогню і додайте частинами очищене масло, збиваючи при цьому соус вінчиком.

Приправте соус сіллю і меленим чорним перцем, додайте крупно нарізані листочки м'яти.

Подавайте фаршироване листя гарячим поливши теплим соусом.

для фаршированих листків:

1кг баранини (у мене тазостегнова частина)
150гр баранячого курдюка
200гр ріпчастої цибулі
60гр Булгур
130гр теплої води
1 чайн.ложка плодів коріандру
1 чайн.ложка насіння зіри
1/2 чайн.ложки меленої кориці
1/4 чайн.ложкі куркуми
1 капсула зеленого кардамону
чорний мелений перець
сіль
виноградне листя


для м'ятного соусу:
150гр вершкового масла
2 яєчних жовтки
10гр свіжої м'яти (маса невеликого пучка)
100гр ріпчастої цибулі
4 стол.ложки білого сухого вина
4 стол.ложки оцту з червоного вина
чорний мелений перець
сіль




Схожі кулінарні рецепти