Головне меню

Популярні рецепти

Кролик з оливками і маслинами.

Кролик з оливками і маслинами.Спосіб приготування

КРОЛИК. Половинки в'ялених томатів розріжте на 2 частини. Часник і петрушку подрібніть.

Дрібно наріжте цибулю і бекон. Цибулю і бекон обсмажте в сковороді з 2 столовими ложками оливкової олії на маленькому вогні 15 хвилин (цибуля має стати прозорою).

Стегенця кролика зачистите від плівок, сполосніть під протічною водою і обсушіть.

У широкій сковороді обсмажте з двох сторін кролика з 3 столовими ложками оливкової олії до рум'яної скоринки (вогонь сильний, приблизний час обжарювання 8-10 хвилин). Зменшіть вогонь до середнього, додайте цибулю і бекон. Готуйте, помішуючи, до набуття у цибулі золотистого кольору (5-7 хвилин). Влийте коньяк і фламбіруйте (підпаліть). Коли коньяк прогорить, приправте блюдо свіжомеленим перцем і сіллю. Влийте воду і сухе біле вино. Додайте маслини, оливки і в'ялені помідори. Всипте сухий чебрець, часник і петрушку. Щільно закрийте сковороду кришкою і готуйте на мінімальному вогні, час від часу перевертаючи кролика, 1 годину. Подавайте гарячим.

В'ялені помідори. Помідори розріжте на половинки і видалять м'якоть. Деко застелити фольгою, викладіть помідори і змастіть їх тонким шаром рослинного масла. Приправте базиліком, чебрецем, розмарином і шавлією, а потім посоліть крупною сіллю. Духовку розігрійте до t = 60 С, готуйте помідори 5 год. Збільште температуру до 160 градів і готуйте ще 20 хвилин (помідори повинні поморщитись, а рідина в них випаруватися). Охолоджені помідори залийте оливковою олією або прожареною соняшниковою. Зберігайте в холодильнику.

Склад на 5 порцій:

5 стегенець кролика (1кг)
150гр копченого бекону
80гр оливок з кісточками
80гр маслин з кісточками
100гр в'ялені на сонці помідори в маслі
2 цибулини (180гр)
3 зубчики часнику
5 гілочок свіжої петрушки (12гр)
1/2 чайн.ложкі сухого чебрецю
130мл білого сухого вина
130мл води
50мл коньяку (для фламбірування)
5 стол.ложек оливкової олії
мелений чорний перець (у мене суміш перців)
сіль




Схожі кулінарні рецепти