Головне меню

Популярні рецепти

М'ясні кишеньки з гречкою. Для Нього і для Неї.

М'ясні кишеньки з гречкою. Для Нього і для Неї.

Варіант 1 - більш жирний і пряний, тому для Нього - М'ясна кишенька зі свинячої шийки з начинкою з гречки та лісових грибів.

Шийку нарізати шматками товщиною 1-1,5 см. Шматки посолити, поперчити, натерти меленим коріандром. Часник розчавити і додати до м'яса, полити лимонним соком і залишити під плівкою на 30 хв (думаю, можна і довше).

Одну морквину і цибулю нарізати дрібними кубиками.

Гриби нарізати невеликими скибочками.

Половину грибів, цибулю, моркву обсмажити в оливковій олії до золотистого кольору.

Зняти з вогню, додати гречку, кінзу, посолити, поперчити і добре перемішати. Відставити в сторону.

Кожен шматок м'яса відбити (а, можливо, спочатку відбити, а потім замаринувати у спеціях), на середину викласти гречану начинку, скласти кишенькою і закріпити шпажками.

Обсмажити кишеньки на оливковій олії з обох боків до легкої золотистої скоринки. Потім викласти в лоток, застелений пергаментом. Запікати в духовці, попередньо розігрітій до 190 градусів, близько 1 години.

Тим часом другу моркву нарізати кружечками і обсмажити разом з рештою грибами на оливковій олії. По закінченні часу викласти моркву з грибами до м'яса, накрити фольгою, зменшити вогонь до 180 градусів і запікати ще хвилин 30.

Готове м'ясо дістати з духовки, дати відпочити 10-15 хв. Подавати з зеленню.

Варіант 2 - менш жирний і солодкуватий, тому для Неї - М'ясна кишенька з індички з начинкою з гречки, кураги і чорносливу.

Філе індички нарізати пластинами. Посолити, поперчити, натерти меленим солодким перцем, полити лимонним соком і залишити під плівкою на 30 хв (думаю, можна і довше).

Моркву і цибулю нарізати дрібними кубиками.

Курагу і чорнослив обшпарити окропом і нарізати скибочками.

Цибулю, моркву і курагу з чорносливом потушкувати до м'якості в оливковій олії з невеликою кількістю води.

Зняти з вогню, додати гречку, трохи посолити, поперчити і добре перемішати. Відставити в сторону.

Кожен шматок м'яса відбити (а, можливо, спочатку відбити, а потім замаринувати у спеціях), на середину викласти гречану начинку, скласти кишенькою і закріпити шпажками.

Кишеньки викласти в лоток, застелений пергаментом. Запікати в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, хвилин 40-50 хв.

Готове м'ясо дістати з духовки, накрити фольгою, дати відпочити 10-15 хв. Подавати з зеленню.

Інгредієнти

свиняча шийка 450 г
лісові гриби 100 г (у мене морожені)
відварна гречка 100 г
2 середніх морквини
1/2 цибулини
1 великий зубчик часнику
сік лимона
мелений коріандр
сіль
перець
кінза
оливкова олія
індичка 300 г
відварна гречка 100 г
1 середня морква
1/4 цибулини
чорнослив 5 шт.
курага 5 шт.
оливкова олія
солодкий мелений перець
сік лимона
сіль
перець

Спосіб приготування

Два варіанти одного рецепта м'яса з начинкою з гречки.




Схожі кулінарні рецепти