Головне меню

Популярні рецепти

КАЗАН - КАБОБ

КАЗАН - КАБОБКАЗАН - КАБОБ

Спосіб приготування

Підготовку починаємо з ранку.

Баранину нарізати великими шматками (по 3-4 см).

Цибулю порізати півкільцями, помідори тонкими кружечками. Змішати всі спеції. У мисці або каструлі з'єднати м'ясо, цибулю з помідорами і половину спецій (не солити!), Все акуратно перемішати рукою і прибрати в холодильник до вечора. Не менш, ніж на 5-6 годин. У мене каструля відпочивала в холодильнику 8 год.

Очистити картоплю, якщо крупна розрізати навпіл, або на 4 частини. Курдючний жир порізати кубиками.

Все, можна починати .....

Розпалити вогонь, влити в казан масло, розжарити його гарненько, покласти курдючний жир і витопити його до шкварок. Шкварки витягнути шумівкою, посолити і зжерти з м'яким хлібцем прям тут, не відходячи від каси (лопанье шкварок до рецепту не відноситься).

Потім в казан йде картопля. Картоплю не заважати, а лише зрідка перевертати її, обсмажуючи до золотистої скоринки. Картоплю витягнути шумівкою і прибрати поки з очей геть, аж надто вона апетитна.

Тепер в казан відправляємо м'ясо, з цибулею та помідорами (вогонь сильний!!) І обсмажуємо м'ясо до золотавої скоринки. Спочатку м'ясо пустить сік, потім цей сік википить і ось тепер м'ясо починає обжарюватися. Покоричневіло мяско? Увіллємо води, гаряченькою, небагато, тільки щоб м'ясо покрило наполовину, багато не лийте. Тепер закриємо казан кришкою, вогонь зменшити і нехай м'ясо готується хвилин 20-30.

Кришку зняти, випарувати зайву рідину, відправити у казан картоплю.

Ось тепер можна посолити за смаком, всипати решту спецій, перемішати і потомити під закритою кришкою вміст казана 15 хвилин.

ВСЕ!! Викласти божевільно пахучу страву на велике плоске блюдо, посипати січеною зеленню і подавати!

Смачного!

Інгредієнти

Баранина (м'якоть) - 1 кг
Жир курдючний - 100г
Картопля - 1 - 1,5 кг
Цибуля ріпчаста - 2 середні цибулини
Помідори середнього розміру - 3 шт
Олія - ​​100мл
Коріандр мелений - 1 ст.л.
Зіра насіння - 0,5 ч.л.
Базилік сухий - 1 ч.л.
Перець червоний гострий - 0,5 ч.л.
Сіль за смаком
Зелень (кріп, кінза) - для подачі