Головне меню

Популярні рецепти

Запечена бараняча нога з ароматом вина і розмарину

Запечена бараняча нога з ароматом вина і розмаринуЗапечена бараняча нога з ароматом вина і розмарину

Спосіб приготування

Баранячу ногу (у мене була лопатка, але краще всього беріть ногу (!)) Вимити під проточною водою, обсушити паперовою кухонною серветкою.

Одну-дві гілочки розмарину розрізати на 10 частин.

У баранячої ноги, гострим ножем, зробити 10 надрізів, в кожен надріз вставити зубчик часнику і нарізані гілочки розмарину.

Духовку, попередньо, нагріти до 225 ° С.

У велику форму, з високими бортами, налити оливкову олію, покласти баранячу ногу, і запікати, приблизно, 40 хвилин - 1 годину (я запікала 1год.). Запікаємо до золотистого кольору з двох сторін, періодично перевертаючи ногу.

Через годину збавте температуру духовки до 180 ° С.

Через годину запікання вийняти деко з духовки, налити у форму з м'ясом біле сухе вино, і поставити знову запікати на 2 години, при температурі 180 °С. Під час запікання періодично перевертайте м'ясо (я перевертала через кожні півгодини).

За 30 хвилин до готовності вийняти лист, видалити всі гілочки розмарину, м'ясо посолити і поперчити за смаком з обох сторін.

Готове запечене м'ясо дістати з духовки, нарізати порційно і подавати. Можна з гарніром, можна без, просто із зеленим овочевим салатом, і обов'язково запивати білим вином!

На гарнір в мене була запечена картопля в фользі. Готову картоплю розвернути, розрізати уздовж навпіл, спушити вилочкою серединку, покласти шматочок вершкового масла, дати йому підтанути, посолити, поперчити. І м'ясо, і картопля готуються легко і просто, а результат прекрасний!

Смачного!)))

Інгредієнти

Бараняча нога (у мене лопатка) - 1 шт.,
Вино біле сухе - 1 літр,
Олія маслинова холодного віджимання (обов'язково тільки оливкове!) - 250 мл.,
Розмарин свіжий (!) - 8-10 гілочок,
Часник - 10 зубчиків,
Перець чорний свіжозмелений - за смаком,
Сіль - за смаком.




Схожі кулінарні рецепти