Головне меню

Популярні рецепти

Баранина в гірчично-апельсиновому маринаді з пікантною морквою - рецепт з фото

Баранина в гірчично-апельсиновому маринаді з пікантною морквою - рецепт з фотоБаранина в гірчично-апельсиновому маринаді з пікантною морквою.

Інгредієнти

-1100гр баранини на кістці, грудинки (або 800гр м'якоті)
-1 Стол.ложки рослинного масла (для смаження м'яса)


маринад:

-2 Великих апельсина
-2 Стол.ложки меду
-3 Стол.ложки зернистої гірчиці
-Сіль
-Свіжозмелений перець


гарнір:

-400гр моркви (чиста вага)
-100мл сухого білого вина
-Банку маслин (без кісточок)
-Банка оливок (без кісточок)
-2 Стол.ложки соєвого соусу
-2 Стол.ложки меду
-2 Стол.ложки рослинної олії
-Сіль

для подачі:

-10 Пір'я шніт-цибулі

1. На фото набір продуктів: баранина, апельсини, морква, мед, зерниста гірчиця, сухе біле вино, маслини, оливки, соєвий соус, рослинна олія, млин з перцем, сіль.

Баранину вимийте і обсушіть.

Баранина в гірчично-апельсиновому маринаді з пікантною морквою - рецепт з фото

2. З апельсинів вичавте сік.

Змішайте в підходящій посуді апельсиновий сік, гірчицю і мед.

Баранина в гірчично-апельсиновому маринаді з пікантною морквою - рецепт з фото

3. Баранину натріть сіллю, перцем і залийте гірчично-апельсиновим маринадом.

Баранина в гірчично-апельсиновому маринаді з пікантною морквою - рецепт з фото

4. М'ясо має бути повністю покрите маринадом ...

Накрийте кришкою і залиште маринуватися при кімнатній температурі на 2 години. За цей час перемішайте баранину 2-3 рази.

Баранина в гірчично-апельсиновому маринаді з пікантною морквою - рецепт з фото

5. Тим часом приготуйте гарнір.

У мене морква вже готова до вживання. Якщо ви використовуєте необроблений продукт, то очистіть моркву, вимийте і наріжте брусочками 4-5см.

Маслини і оливки промийте від розсолу і наріжте кружечками.

Баранина в гірчично-апельсиновому маринаді з пікантною морквою - рецепт з фото

6. Розігрійте на сковороді олію і обсмажте моркву 5 хвилин на середньому вогні.

Баранина в гірчично-апельсиновому маринаді з пікантною морквою - рецепт з фото

7. Потім влийте вино, зменшіть вогонь і готуйте моркву близько 13-15 хвилин, час від часу помішуючи, поки вино повністю не випарується.

Баранина в гірчично-апельсиновому маринаді з пікантною морквою - рецепт з фото

8. Далі введіть мед і соєвий соус, ретельно перемішайте і готуйте ще 7-10 хвилин.

Баранина в гірчично-апельсиновому маринаді з пікантною морквою - рецепт з фото

9. Додайте маслини, оливки, посоліть за смаком і прогрійте гарнір 1 хвилину. Зніміть з вогню і залиште в теплому місці.

Баранина в гірчично-апельсиновому маринаді з пікантною морквою - рецепт з фото

10. Розігрійте сковороду з маслом.

Баранину вийміть з маринаду і, не обсушуючи, обсмажте по 7-10 хвилин з кожного боку на вогні більше середнього.

Зменшіть вогонь, накрийте сковорідку кришкою і готуйте ще 10 хвилин.

Баранина в гірчично-апельсиновому маринаді з пікантною морквою - рецепт з фото

11. Подавайте баранину з морквою і шніт-цибулею.
Баранина в гірчично-апельсиновому маринаді з пікантною морквою - рецепт з фото




Схожі кулінарні рецепти