Головне меню

Популярні рецепти

Кролик з курячою печінкою та печерицями.

Кролик з курячою печінкою та печерицями.Кролика (почищеного) помити, обтерти, порізати на порційні шматки.

Печінку зачистити від плівок і жиру, помити, обтерти.

Скласти шматки кролика і печінки в глибокий посуд, залити вином і залишити маринуватися на ніч.

Почистити і порізати цибулю на великі сегменти.

Помити і порізати селеру.

Помити і обтерти печериці.

Змішати вино, бульйон і сік для заливки.

Кролика і печінку дістати з маринаду, обтерти і швидко обсмажити на пісному маслі до золотавої скоринки з двох сторін (я спершу обсмажила печінку, потім кролика), скласти обсмажені шматочки кролика і печінку в деко.

Додати в сковороду олії (якщо жиру там не достатньо) і обсмажити цибулю хвилини 3, потім додати до цибулі селеру, обсмажити ще хвилини 3-4, налити бальзамічний оцет і смажити до випаровування рідини, перекласти в деко до м'яса.

У сковороду долити знову масла, обсмажити печериці, до випаровування з них рідини. Гриби смажити на великому вогні, постійно помішуючи, перекласти в деко.

У деко налити заливку, посолити, додати лавр, перець горошком, порізаний чилі, чебрець.

Поставити деко в розігріту до 180 С духовку.

Тушкувати приблизно -1,5 години (+ або-) залежить від духовки і молодості кролика, тушкувати поки м'ясо не стане м'яким і ніжним, якщо заливки не достатньо, то можна підлити або бульйону, або соку або вина, а можна і того й іншого .

Інгредієнти

Кролик-1, 7 кг.
Печінка куряча-600 гр. (Можна більше)
Шампіньйони - 500гр. (Можна більше)
Цибуля ріпчаста - 3 великі головки.
Селера - 3 черешка.
Масло пісне для смаження - 4 ст.л.
Сіль за смаком.
Чебрець свіжий 6 гілочок (+ чи -) за бажанням
Перець чорний горошком ямайський-8-10 шт.
Лавровий лист - 4 шт.
Стручок чилі-1 шт.
Вино червоне столове-1, 5 склянки.
Бальзамічний оцет-4 ст.л.
Сік яблучно-виноградний-1, 5 ст.
Бульйон курячий-2 ст.
Вино 2 ст.-для маринування.




Схожі кулінарні рецепти