Головне меню

Популярні рецепти

Сирник на пісочному тісті

СИРНИК НА ПІСОЧНОМУ ТІСТІ

Тісто: 500 г борошна, 200 г вершкового мас­ла або маргарину, 2—3 ст. ложки сметани, 50 г цукру, 2 жовтки, цедра з 1/2 лимона.

Начинка: 1 кг сиру, 10 яєць, 350 г цукру, 50 г вершкового масла, 150 г ізюму, 50 г ман­ної крупи, 2—3 варені картоплини, 2—3 го­рішки мигдалю.

Жир посікти з борошном, додати цукор, жовт­ки, натерті на густій тертці, лимонну цедру і замісити на сметані круте тісто. Поставити його в холодне місце на 2 год. Потім тісто розділити: 2/3 покласти у змащену жиром тортівницю і поколоти виделкою, а 1/2 залишити.

Начинку приготувати так: сир змолоти на м'ясорубці, розтерти з цукром і розтопленим маслом, додаючи по одному жовтку, поки утвориться пухка маса. Вимішати її з ізю­мом, піною збитих білків, тертим мигдалем, манною крупою, змеленою картоплею і ви­класти на тісто в тортівниці. З тіста, що за­лишилося, скачати тонкий валок і зробити з нього решітку зверху начинки, оздобити її половинками горіхів. Приготовлений сирник змастити білком с пекти в гарячій духовці (210—220° С) протягом 45 хв. Виймати з тор­тівниці, коли охолоне.




Схожі кулінарні рецепти