Головне меню

Популярні рецепти

Завиванець закарпатський (Закарпатська кухня)

Завиванець закарпатський (Закарпатська кухня)

З яловичини нарізають впоперек волокон порціонні куски м'яса і тонко відбивають.

Готують фарш. Цибулю шинкують і пасерують з жиром, змі­шують з дрібно нарізаними вареними грибами, додають дрібно нарізану зелень петрушки або кропу, чорний молотий перець, сіль і добре перемішують.

Підготовлений фарш кладуть на відбитий кусок м'яса, згортають як голубець, перев'язують ниткою, злегка посипають сіллю і на добре розігрітій з смальцем сковороді обсмажують з усіх боків до півго­товності.

Обсмажені завиванці перекладають у сотейник, заливають соусом з тушкованими овочами і доводять до готовності.

Подають з відвареною картоплею або з картопляним пюре чи з розсипчастим рисом.

Витрати продуктів на одну порцію: яловичина 170 г, цибуля 46 г, жир 8 г, гриби свіжі 17 г, або гриби сушені 5 г, зелень 3 г, сіль 3 г, перець чорний 0,01 г, смалець 7 г, бульйон або вода 100 г, томат-пюре 15 г, морква 10 г, петрушка (корінь) 9 г, борошно 5 г, жир 3 г, лавровий лист 0,01 г, петрушка або кріп 3 г.




Схожі кулінарні рецепти