Головне меню

Популярні рецепти

Завиванець ужгородський (Закарпатська кухня)

Завиванець ужгородський (Закарпатська кухня)

Порціонні куски яловичини, нарізані з верхньої або внутрішньої частини задньої ноги, тонко відбивають, солять і посипають чорним молотим перцем.

На м'ясо кладуть 1/4 частину круто звареного яйця, копчене сало, солоний огірок та обчищену картоплю, нарізані брусочками. Потім згортають у формі рулету, перев'язують білою ниткою і на сковороді з добре розігрітим смальцем обсмажують з усіх боків до півготов­ності.

Обсмажені завиванці перекладають у сотейник, доливають трохи бульйону і тушкують до готовності.

Подаючи на стіл, поливають соком, що утворився в процесі туш кування, додають гарнір з відвареної чи смаженої картоплі, відварено­го рису або комбінований гарнір і оформляють гілочкою зеленої пет­рушки.

Витрати продуктів на одну порцію: яловичина 136 г, сіль 3 г, чорний молотий перець 0.02 г. Для фаршу — яйце 1/4 шт., сало копчене 10 г, огірок солоний 13 г, картопля 17 г, смалець 7 г, бульйон 60 г, зелень петрушки 2 г, гарнір 150 г.



Схожі кулінарні рецепти