Головне меню

Популярні рецепти

Ковбаски ужгородські (Закарпатська кухня)

Ковбаски ужгородські (Закарпатська кухня)

Свинину нарізають кусками і пропускають через м'ясорубку з крупною решіткою.

У фарш додають розтертий часник, кмин, сіль, чорний молотий перець, добре перемішують і витримують на холоді протягом 2—3 год.

Охолодженим фаршем наповнюють добре промиті баранячі кишки через спеціальний шприц.

Туго набиту фаршем кишку перекручують, щоб утворились ков­баски завдовжки 12—15 см і розрізають парами. Ковбаскам надають форми підкови і обсмажують на сковороді у добре розігрітому смальці з обох боків до утворення рум'яної кірочки.

Ковбаски подають гарячими по 2 шт. на порцію, з смаженою картоплею.

Витрати продуктів на одну порцію: свини­на 165 г, часник 2 г, сіль 2 г, кмин 0,7 г, перець чорний молотий 0,04 г, смалець 5 г, кишка 70 см, гарнір 150 г.




Схожі кулінарні рецепти