Головне меню

Популярні рецепти

Телятина фарширована (Закарпатська кухня)

Телятина фарширована (Закарпатська кухня)

Плоский довгастий шмат телячої м'якоті добре миють, розрізають гострим ножем з одного боку так, щоб утворилась «кишеня».

Готують начинку, для чого у воді розмочують булку, воду вити­скають, булку розтирають, додають сирі яйця, посічену зелень пет­рушки, вершкове масло, чорний молотий перець, сіль і все добре вимішують.

Приготовленою начинкою фарширують м'ясо, розрізаний бік зшивають білими нитками, кладуть у судок з розтопленим смальцем і печуть у гарячій духовці протягом 1—1,5 години, поливаючи гаря­чим жиром через кожні 10 хвилин і підливаючи по 50 г води. Сма­жать до готовності, повертаючи, щоб телятина смажилась рівномірно з обох боків. Готове м'ясо виймають, охолоджують, видаляють нитки, нарізають скибками, укладають на таріль, обкладають солони­ми або консервованими огірками і оформляють зеленим салатом.

Витрати продуктів на одну порцію: телятина 241 г, булка 00 г, яйце 1/2 шт., масло вершкове 10 г, зелень петрушки 8 г, сіль 2 г, перець чорний молотий 0,02 г, смалець 15 г, огірки солоні або консервовані 50 г, салат зелений 5 г.




Схожі кулінарні рецепти