Головне меню

Популярні рецепти

Попрікаш з телятини або свинини (Закарпатська кухня)

Попрікаш з телятини або свинини (Закарпатська кухня)

Теляче м'ясо або свинину нарізають кубиками по 3—4 куски на порцію.

Цибулю нарізають кубиками, пасерують в розігрітому жирі до зо­лотистого кольору, додають червоний молотий солодкий перець, швидко помішуючи. В пасеровану цибулю кладуть нарізане м'ясо, доливають трохи води й обсмажують на сильному вогні, щоб рідина трохи википіла. Потім додають свіжий солодкий перець, нарізаний смужками, а через декілька хвилин додають свіжі помідори, нарізані кружальцями, солять і тушкують до готовності. Перед закінченням тушкування заливають сметану, змішану з борошном, доводять до кипіння і заправляють розтертим часником.

Готовий попрікаш подають з торгонею або дрібними галушками і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Витрати продуктів на одну порцію: телятина 180 г, або свинина 130 г, жир 3 г, цибуля 33 г, перець червоний молотий со­лодкий 1 г, перець свіжий солодкий 13 г, помідори свіжі 20 г, вода 40 г, сіль 3 г, сметана 27 г, борошно 2 г, часник 0,6 г, зелень петрушки 3 г.

Свіжий солодкий перець та свіжі помідори можна замінити кон­сервованим лечо по 20 г на порцію.




Схожі кулінарні рецепти