Головне меню

Популярні рецепти

Яловичина в сметані (Закарпатська кухня)

Яловичина в сметані (Закарпатська кухня)

Копчене сало нарізають невеликими кубиками і смажать до пів­готовності, потім з'єднують з підсмаженою цибулею, додають товче­ний часник, трохи червоного молотого перцю, заливають водою або бульйоном і тушкують. Коли сало висмажиться, до нього кладуть на­різане м'ясо, лавровий лист, посипають чорним молотим перцем, солять, заливають столовим вином і продовжують тушкувати на мало­му вогні. Якщо рідина википить, а м'ясо буде тверде, доливають вино. Коли м'ясо майже готове, смажать ще 10—12 хвилин.

Сметану добре розмішують з борошном, заливають м'ясо, додають чорний перець, цукор, гірчицю, сік з лимона, виймають лавровий лист і тушкують до готовності.

Подають з відвареним рисом або картопляним пюре.

Витрати продуктів на одну порцію: яловичина 216 г, жир 10 г, сало копчене 15 г, цибуля 30 г, червоний молотий пе­рець 0,02 г, вино біле натуральне 50 г, вода або бульйон 25 г, цукор 10 г, гірчиця 3 г, часник 2 г, лимонний сік 5 г, чорний молотий пе­рець 0,02 г, сіль 3 г, лавровий лист 0,1 г, сметана 75 г, борошно 5 г.




Схожі кулінарні рецепти