Головне меню

Популярні рецепти

Яловичина по-ужгородськи (Закарпатська кухня)

Яловичина по-ужгородськи (Закарпатська кухня)

З яловичини нарізають порціонні куски, по 2 шт. на порцію, від­бивають, солять, обкачують в борошні і обсмажують в смальці.

Готують соус, для чого обчищену цибулю нарізають півкільцями і тушкують, додаючи томат-пюре. Окремо пасерують борошно, охо­лоджують, розчиняють теплим бульйоном, з'єднують з пасерованою цибулею і доводять до кипіння. Потім соус проціджують, солять і знову доводять до кипіння.

В соус додають варені і підсмажені з цибулею гриби, заправлені сметаною та грибовим відваром, потім заливають ним м'ясо і туш­кують до готовності.

Подають яловичину гарячою з соусом та комбінованим гарніром і прикрашають зеленню петрушки.

Витрати продуктів на одну порцію: яловичина 227 г, сіль 2 г, борошно 6 г, смалець 5 г. Для соусу — цибуля 7 г, борошно 1 г, томат-пюре 2 г, бульйон кістковий 60 г, жир кулінарний 2 г, сіль 1 г, гриби сушені 8 г, цибуля 5 г, жир 4 г, відвар грибовий 15 г, сметана 12 г.




Схожі кулінарні рецепти