Головне меню

Популярні рецепти

Котлета закарпатська (Закарпатська кухня)

Котлета закарпатська (Закарпатська кухня)

З свинини нарізають порціонні куски-котлети, відбивають, солять і посипають чорним молотим перцем.

На середину кожної котлети кладуть фарш, а з одного боку кла­дуть кусочок твердого білого хліба у формі кісточки. М'ясо згор­тають, надаючи форми продовгуватого колобка.

Приготування фаршу. У густий молочний соус з пасерованого на маслі борошна, яке розводять гарячим молоком, додають бульйон або воду й варять 7—10 хвилин на малому вогні. В готовий соус до­дають дрібно нарізані кубики півкопченої ковбаси або шинки, дово­дять до кипіння, потім соус знімають з вогню, додають круто зварене яйце, нарізане дрібними кубиками, спеції, дрібно нарізану зелень пет­рушки і охолоджують.

Котлети панірують у пшеничному борошні, змочують у добре зби­тих яйцях і знову панірують. Смажать у добре розігрітому жирі до утворення на поверхні котлети золотисто-коричневої шкірочки, сте­жачи, щоб котлета добре просмажилась.

Готову котлету подають з комбінованим гарніром, поливають роз­топленим маслом і прикрашають зеленню петрушки.

Витрати продуктів на одну порцію: свинина 173 г, сіль 2 г, перець чорний молотий 0,02 г. Для фаршу — молоко 20 г, масло вершкове 5 г, борошно 10 г, ковбаса півкончена або шинка 11 г, бульйон або вода 50 г, яйце 1/3 шт., зелень петрушки 4 г, сіль 2 г, борошно для панірування 3 г, яйце для лізона 1/4 шт., білий хліб 10 г, жир 15 г, масло вершкове для поливання 10 г, зелень петруш­ки 4 г.




Схожі кулінарні рецепти