Головне меню

Популярні рецепти

Котлета ужгородська (Закарпатська кухня)

Котлета ужгородська (Закарпатська кухня)

Підготовлену свинину та яловичину два рази пропускають через м'ясорубку з малими отворами решітки, додають сіль, чорний пе­рець, часник і добре вимішують. З підготовленої маси формують кру­жальця завтовшки 1–1,5 см. На середину кожного кружальця кла­дуть фарш, згортають, надаючи кожному кружальцю форми котлети, змочують у збитому яйці, панірують.

Для фаршу попередньо замочені гриби відварюють, нарізають дрібними кубиками, змішують з пасерованою цибулею, дрібно нарі­заними твердо звареними яйцями та зеленню.

Котлети обсмажують у фритюрі до готовності, щоб поверхня кот­лет дістала золотавий колір і не потріскалася.

Подають котлети з комбінованим гарніром, оздоблюють гілкою зелені і зверху поливають розтопленим вершковим маслом.

Витрати продуктів на одну порцію: свинина 29 г, яловичина 55 г, часник 4 г, сіль 3 г, перець чорний 0,02 г. Для фар­шу — гриби свіжі 13 г або гриби сушені 5 г, цибуля 12 г, яйце 1/4 шт., зелень петрушки 3 г. Для паніровки — сухарі 16 г, яйце 1/5 шт., жир 12 г.




Схожі кулінарні рецепти