Головне меню

Популярні рецепти

Котлета «Новинка» (Закарпатська кухня)

Котлета «Новинка» (Закарпатська кухня)

Яловичину та свинину два рази пропускають через м'ясорубку з малими отворами решітки, додають розтертий часник, сіль, чорний перець і нарізаний кріп. Масу добре перемішують і формують кру­жальця завтовшки 1–1,5 см. На середину кружалець кладуть верш­кове масло, змішане з тертим твердим сиром, краї згортають і формують котлети. Потім їх змочують у збитих яйцях, панірують і обсмажують у фритюрі. Після цього ставлять у духовку і запікають до готовності.

Подають з картопляними крокетами, поливають розтопленим вершковим маслом, а зверху оздоблюють гілкою зеленої петрушки.

Для приготування крокетів картоплю відварюють у шкірці, чистять, протирають, додають пшеничне борошно, жовтки яєць, вершкове мас­ло і все добре вимішують. З підготовленої маси формують кульки діаметром 2—3 см і обсмажують у фритюрі.

Витрати продуктів на одну порцію: яловичина 50 г, свинина 28 г, сіль 3 г, перець чорний молотий 0,02 г, часник 4 г, кріп 2 г, вершкове масло 12 г, сир 13 г, сухарі 16 г, яйце 1/5, жир 15 г, зелень петрушки 2 г.




Схожі кулінарні рецепти