Головне меню

Популярні рецепти

Котлета в цибульному соусі (Закарпатська кухня)

Котлета в цибульному соусі (Закарпатська кухня)

Яловичину разом з розмоченим у молоці білим хлібом про­пускають через м'ясорубку з великими отворами решітки, додають пасеровану цибулю в жирі та сире яйце, солять, посипають чорним перцем, доливають молоко і добре перемішують.

З приготовленої маси формують котлети круглої форми (по 2 шт. на порцію), панірують у борошні, обсмажують в олії до утворення рум'яної кірочки.

Для соусу цибулю нарізають кружальцями, обсмажують в жирі, додають червоний молотий перець, томат-пюре, лавровий лист, товче­ний часник, дрібно нарізану зелень петрушки, воду або бульйон, солять, перчать і дають прокипіти протягом 5 хв.

Готові котлети заливають соусом і прогрівають при температурі 90-100° С протягом 20-30 хв.

Подають з відвареною картоплею.

Витрати продуктів на одну порцію: яловичина 74 г, хліб 13 г, яйце 1/4 шт., молоко 17 г, сіль 2 г, перець чорний молотий 0,07 г, цибуля 44 г, томат-пюре 6 г, лавровий лист 0,03 г, часник 3 г, перець червоний молотий 0,04 г, сіль 2 г, петрушка зеле­на 2 г, бульйон або вода 100 г, жир 5 г.




Схожі кулінарні рецепти