Головне меню

Популярні рецепти

М'ясні кульки в грибному соусі (Закарпатська кухня)

М'ясні кульки в грибному соусі (Закарпатська кухня)

В молоте яловиче м'ясо додають нарізане дрібними кубиками сало, сіль, чорний перець, дрібно нарізану ріпчасту цибулю, товче­ний часник, воду і все добре вимішують.

З утвореної маси формують кульки діаметром 2—3 см (по 2 шт. на порцію), панірують у пшеничному борошні і обсмажують в жирі до золотистого кольору.

Підготовлені свіжі або сушені гриби нарізають і обсмажують разом з цибулею і томатом-пюре, заливають бульйоном і тушкують до готовності. Разом з кульками.

Кульки подають з комбінованим гарніром і оздоблюють нарізаною зеленню петрушки або кропу.

Витрати продуктів на одну порцію: яловичина 120 г, сало свіже 9 г, вода 9 г, цибуля 12 г, часник 1 г, сіль 2 г, перець чорний молотий 0,3 г, борошно 3 г, жир 9 г. Для соусу: цибуля ріп­часта 36 г, смалець 4 г, перець червоний молотий 0,2 г, гриби свіжі 26 г або гриби сушені 5 г, томат-пюре 12% 4 г, сіль 1 г, бульйон 75 г, зелень свіжа 3 г.




Схожі кулінарні рецепти