Головне меню

Популярні рецепти

Чірке-поприкаш (Закарпатська кухня)

Чірке–поприкаш (Закарпатська кухня)

Поприкаш із курчат — одна з найулюбленіших страв закарпат­ців, особливо серед угорського населення.

Беруть молоде вгодоване курча, розрізають на 8—10 частин, добре промивають, витирають чистою ганчіркою насухо.

В сотейнику розтоплюють нарізане кубиками копчене сало або смалець, підсмажують в цьому жирі нарізану кубиками цибулею до золотистого кольору, додають трохи червоного молотого солодкого перцю, туди кладуть підготовлені шматки курячого м'яса, солять і тушкують під кришкою. Коли сік випарується, доливають бульйону або води і, періодично помішуючи, продовжують тушкувати на малому вогні. В разі потреби доливають трохи води, щоб м'ясо не вари­лося, а тушкувалося.

Коли м'ясо стане м'яким, додають сметану, змішану з пасерова­ним борошном і дають прокипіти.

Готовий поприкаш подають гарячим з пухкими галушками.

Витрати продуктів на одну порцію: курча 165 г, сало копчене або смалець 10 г, цибуля 24 г, сметана 50 г, борошно 5 г, перець червоний молотий солодкий 0,5 г, сіль 3 г.

Гарніром для попрікаша може бути і торгоня.