Головне меню

Популярні рецепти

Душенина з овочами та галушками (Закарпатська кухня)

Душенина з овочами та галушками (Закарпатська кухня)

Яловичину або свинину нарізають невеликими кубиками по 2—3 кусочки на порцію, солять, посипають червоним молотим перцем і обсмажують разом з морквою і петрушкою, нарізаними дрібними кубиками. Потім у м'ясо заливають трохи гарячої води і тушкують до півготовності.

Обчищену картоплю нарізають середніми кубиками, з'єднують з м'ясом, додають свіжий солодкий перець і помідори, нарізані скибоч­ками та пасеровану цибулю і тушкують до готовності.

Тим часом готують галушки. Замішують прісне тісто, розкачують його товщиною 1,5—2 мм, нарізають у вигляді квадратиків розміром 15х15 мм, трохи підсушують і відварюють у підсоленій воді.

Наприкінці тушкування до м'яса додають зварені галушки, обе­режно перемішують і заправляють розтертим часником та кмином.

Душенину подають гарячою і прикрашають нарізаною зеленню петрушки.

Витрати продуктів на одну порцію: яловичина 162 г або свинина 129 г, сіль 3, жир 10 г, цибуля 24 г, перець черво­ний молотий 0,01 г, морква 25 г, петрушка (корінь) 13 г, картопля 133 г, перець свіжий солодкий 30 г, помідори свіжі 50 г, часник 1 г, кмин 0,5 г. Для галушок — борошно 30 г, яйця 1/4 шт., вода 12 г.



Схожі кулінарні рецепти