Душенина з свинини (Закарпатська кухня)
Свинину нарізають продовгуватими смужками і обсмажують на копченому салі до півготовності.
Окремо готують соус, для чого відварені гриби та цибулю, нарізані кубиками, пасерують на смальці з томатом-пюре, додають червоний молотий солодкий перець, кістковий бульйон, сметану, з'єднують з обсмаженим м'ясом і тушкують до готовності.
Душенину подають на стіл гарячою з свіжими дрібними галушками.
Витрати продуктів на одну порцію: свинина 132 г, сало копчене 5 г, сіль 1 г. Для соусу — гриби сушені 4 г, цибуля 38 г, смалець 4 г, томат-пюре 8 г, сметана 24 г, бульйон 60 г, перець червоний молотий солодкий 1 г.
Схожі кулінарні рецепти |