Головне меню

Популярні рецепти

Душенина з баранини (Закарпатська кухня)

Душенина з баранини (Закарпатська кухня)

Баранину нарізають широкими кусками завтовшки 1—1,5 см, солять, посипають чорним молотим перцем, обкачують у борошні й смажать у добре розігрітому смальці.

Обчищену картоплю нарізають кружальцями, перемішують з дрібно нарізаними цибулею та селерою, сіллю та лавровим ли­стом.

У каструлю кладуть шар картоплі, на нього кладуть обсмажену баранину, а зверху знову шар картоплі, заливають процідженим бульйоном, приготовленим з підсмажених баранячих кісток, прикри­вають кришкою й тушкують до готовності. Б кінці тушкування ду­шенину заправляють розтертим часником.

Витрати продуктів на одну порцію: барани­на 200 г, борошно 10 г, смалець 15 г, картопля 260 г, цибуля 50 г, се­лера (корінь) 20 г, перець чорний молотий 0,02 г, лавровий лист 0,01 г, часник 1 г.




Схожі кулінарні рецепти