Головне меню

Популярні рецепти

Перкельт (Закарпатська кухня)

Перкельт (Закарпатська кухня)

Підготовлену свинину або телятину чи баранину нарізають куска­ми по 35—40 г. Дрібно нарізану цибулю пасерують до золотистого кольору, додають червоний молотий солодкий перець, розтертий часник та томат-пюре, добре перемішують, заливають трохи води і доводять до кипіння. Потім кладуть нарізане м'ясо, солять, заправ­ляють кмином, каструлю прикривають кришкою і тушкують, час від часу помішуючи і при потребі доливаючи трохи води. Перед закінчен­ням тушкування до м'яса додають нарізані кружальцями свіжий со­лодкий перець та помідори або лечо і доводять до готовності.

Готовий гарячий перкельт подають з торгонею або дрібними га­лушками.

Витрати продуктів на одну порцію: свинина 173 г або телятина 241 г чи баранина 222 г, смалець 20 г, цибуля 60 г, перець червоний молотий солодкий 3 г, часник 3 г, томат-пюре 15 г, помідори свіжі 29 г, перець свіжий солодкий 40 г, або лечо 25 г, сіль 3 г.




Схожі кулінарні рецепти