Головне меню

Популярні рецепти

Цигань-печеня (Закарпатська кухня)

Цигань-печеня (Закарпатська кухня)

Свинячу корейку нарізають по два куски на порцію, злегка відбивають, солять і посипають чорним молотим перцем. Цибулю нарізають кружальцями і заправляють спеціями.

На середину кожного куска м'яса кладуть кусок копченого сала, кусок нарізаної брусочками півкопченої ковбаси, а зверху заправлену цибулю і все це прикривають другим куском м'яса. Краї м'яса за­шпилюють малою дерев'яною шпажкою й обсмажують на сковороді у добре розігрітому жирі до готовності, щоб м'ясо стало рум'яним.

Готову печеню подають гарячою з комбінованим гарніром і при­крашають зеленню петрушки.

Витрати продуктів на одну порцію: свинина 124 г, сало копчене 10 г, ковбаса півкопчена 10 г, цибуля 12 г, сіль 1 г, перець чорний молотий 1 г, жир кулінарний 10 г, петрушка 3 г.