Головне меню

Популярні рецепти

Делікатес мукачівський (Закарпатська кухня)

Делікатес мукачівський (Закарпатська кухня)

З свинини нарізають куски, відбивають, солять, посипають чорним молотим перцем і натирають товченим часником.

На м'ясо кладуть нарізану соломкою півкопчену ковбасу, солоні огірки, нарізані скибками, цибулю, нарізану кружальцями, варені гриби, нарізані соломкою, вершкове масло та нарізане круто зварене яйце. М'ясо згортають, надаючи йому циліндричної форми.

Білок відділяють від жовтка і збивають до пишної маси. В жовток додають молоко та збитий білок. Загорнуте м'ясо обкачують у борош­ні, змочують в суміші яйця з молоком, панірують у сухарях і обсма­жують в добре розігрітому смальці протягом 15—20 хвилин до утво­рення рум'яної кірочки.

Гарячий делікатес подають з картопляними крокетами і прикра­шають фруктами маринованими, свіжими овочами та зеленню пет­рушки.

Витрати продуктів на одну порцію: свинина (ко­рейка) 173 г, сіль 2 г, перець чорний молотий 0,05 г, часник 1 г, яйце 1/8 шт., ковбаса півкопчена 5 г, огірки солоні 6 г, цибуля 3 г, гриби сушені 2,5 г, яйце для лізона 1/4 шт., молоко 2 г, борошно 3 г, суха­рі 10 г, смалець 12 г, свіжі овочі та мариновані фрукти 50 г, петрушка 3 г.




Схожі кулінарні рецепти