Головне меню

Популярні рецепти

Ребра свинячі, тушковані в капусті (Закарпатська кухня)

Ребра свинячі, тушковані в капусті (Закарпатська кухня)

Свинячу грудинку розрізають між ребрами, рубають кусочками довжиною приблизно 5 см і обсмажують.

Білоголовкову капусту опускають у киплячу підсолену воду на 2—3 хвилини, відціджують воду, відокремлюють листки і зрізають з них товсті жилки.

На листки капусти кладуть обсмажені свинячі ребра. Цибулю па­серують в розігрітому смальці, додають томат, пасерують до готов­ності і перекладають на листки капусти до свинячих ребер. Потім листки капусти згортають у формі голубців, щільно укладають у каструлю, солять, заливають відваром, в якому варилася капуста, так, щоб рідина трохи вкрила м'ясо. В такому стані треба тушкувати при помірному кипінні протягом 20 хвилин.

Перед закінченням тушкування додають пасероване на салі бо­рошно з червоним та чорним молотим перцем.

Подаючи на стіл свинячі ребра в капусті, поливають соусом, що утворився при тушкуванні і посипають зеленню кропу.

Витрати продуктів на одну порцію: свинина 111 г, капуста білоголовкова 190 г, смалець 5 г, томат-паста 10 г, цибуля 20 г, борошно 5 г, сало копчене 7 г, перець червоний молотий солод­кий 0,05 г, перець чорний молотий 0,02 г, сіль 3 г.




Схожі кулінарні рецепти