Головне меню

Популярні рецепти

Сосиски по-домашньому (Закарпатська кухня)

Сосиски по-домашньому (Закарпатська кухня)

Куски яловичини пропускають через м'ясорубку, додають сало, нарізане дрібними кубиками, воду, чорний перець, сіль і добре вимішують. З цієї маси формують тонкі рулетики у формі сосисок, перекладають на сковороду з розігрітим жиром і смажать до готовності.

Цибулю та моркву нарізають півкружальцями, пасерують, до­дають томат-пюре та солодкий молотий червоний перець.

Картоплю нарізають півкружальцями, обсмажують, з'єднують з пасерованими овочами, заливають бульйоном, солять і тушкують до готовності. В кінці тушкування додають зелений горошок, сметану, заправляють розтертим часником та чорним молотим перцем і поси­пають дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Готові овочі перекладають в горщечки, зверху кладуть сосиски, прикривають кришкою і запікають у духовці.

Сосиски подають гарячими в горщечках.

Витрати продуктів на одну порцію: яловичина 155 г, сало свіже 18 г, вода 18 г, сіль 4 г, перець чорний моло­тий 0,05 г, жир 10 г. Для гарніру та соусу — картопля 145 г, морква 25 г, цибуля 18 г, смалець 15 г, бульйон 60 г, горошок зелений кон­сервований 75 г, сметана 30 г, томат-пюре 10 г, перець червоний молотий 2 г, часник 4 г, цибуля зелена 3 г.




Схожі кулінарні рецепти